Pogrešan stav Dragana Mektića

Majkić: Ima potrebe za strahom od migrantske krize u BiH

  • 09.08.2018. 07:55

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da je u potpunosti pogrešan stav ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da nema opasnosti od migranata u BiH.

"On ima neki stav o ovome i nešto iznosi gotovo svakodnevno. Što je njegov stav pogrešan, posebna je priča", rekla je Majkićeva za Radio-televiziju Republike Srpske. 

Ona smatra da ima potrebe za strahom od migrantske krize u BiH. 

"Nije Vlada Republike Srpske slučajno formirala Koordinaciono tijelo koje će se baviti ovom problematikom. Kod Bijeljine je raspoređeno 100 policajaca iz Republike Srpske kao pomoć Graničnoj policiji BiH, ali i to nije dovoljno", navela je Majkićeva. 

Ona tvrdi da su policijske agencije u BiH nespremne za dolazak migranata. 

"Gdje sve ovo vodi, postavlja se pitanje. Šta smo uradili 2016. godine kada je sve slutilo da će se ovo dešavati. Pametne zemlje se pripremaju za nevolju i kada vam neko kaže da se trebaju pojačati kapaciteti granične policije to se ne radi danas za sutra, nego za tako nešto treba godinu dana", kaže Majkićeva. 

Ona je naglasila da BiH ima problem i sa vraćanjem migranata za razliku od ostalih zemalja. 

"EU treba da nam pomogne, ali neće riješiti ovaj problem. NJen osnovni cilj je da ih drži što dalje od svoje granice. Nema stava Savjeta ministara o migranskoj krizi, a parlament BiH je dobio materijal star godinu i po dana u kome je zamijenjena prva stranica i nije imao priliku da raspravlja o ovome", rekla je Majkićeva. 

Prema njenom mišljenju, BiH će u migrantskoj krizi koštati neodgovorna vlast. 

"Mislite li da će Milorad Dodik kao budući član Predsjedništva BiH dozvoliti da se neko muva ovdje. Svu problematiku migrantske krize u BiH rješeva Unsko-sanski kanton, jer nikoga drugog to ne zanima, a Mektić ide od presa do presa i ima potpnuo nepripremljene prijedloge", kaže Majkićeva. 

Ona je naglasila da Mektić ima nedostojne izjave kao ministar bezbjednosti. 

"NJegovi i prijedlozi Savjeta ministara o migrantskoj krizi su loši. Dva puta se sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara skida tema migranata, jer je Mektić na godišnjem odmoru i o kakvoj ozbiljnosti pričamo", zaključila je Majkićeva.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)