Ljubojević: Neka Stanivuković upita Ivanića zašto je kuće „posadio“ na tuđoj zemlji

  • 01.08.2020. 11:58

Predizbornom brigom za stanovnike tzv. boračkih kuća u Šargovcu, Draško Stanivuković je još jednom pokazao da, u borbi za prikupljanje jeftinih političkih poena, ne preza ni od najbrutalnijih laži i izvrtanja činjenica, izjavila je Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a.

Ona ističe da je „nezabilježeno licemjerje“ to što Stanivuković optužuje Gradsku upravu da je navodno slagala mještane Drakulićke ulice da će riješiti njihov problem sa legalizacijom kuća i ističe da je za ovaj problem najodgovorniji upravo PDP.

"Umjesto što proziva Gradsku upravu, koja već četiri godine pokušava da riješi ovaj problem, a koje je im u naslijeđe ostavio upravo PDP, Stanivuković bi trebao da pozove svog profesora i političkog mentora Mladena Ivanića, Igora Crnatka i ostale i da mu objasne zašto su, za vrijeme PDP-ove vlade 2003. godine, tim ljudima dali kuće na tuđoj zemlji i bez ijednog dokumenta", navodi ona.

Ljubojevićeva ističe da je aktuelna gradska administracija prije četiri godine odlučila da pokuša da riješi ovaj problem i da proces pokrene sa „mrtve tačke“, prije svega iz razloga što se radi o porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima koji su dovedeni u gotovo beznanadežnu situaciju jer im je PDP-ova vlada dodijelila kuće bez ijedne dozvole i, povrh svega, izgrađene na zemljištu bez riješenih imovinsko pravnih pitanja.

"Umjesto da ode u Šargovac i izvini se tim ljudima što im je njegov 'počasni predsjednik' kuće iz jedne međunarodne donacije 'posadio' na tuđoj zemlji i bez papira, kao da smo u 18. vijeku, Stanivuković hoda okolo i optužuje Gradsku upravu, iako i on sam, dobro zna da je ovaj problem pred rješenjem i da je za to najzaslužnija upravo Gradska uprava i gradonačelnik Igor Radojičić", navodi Ljubojevićeva.

Ona je istakla da Radojičić, „za razliku od mladog i neodgovornog rivala, koji hoda po Banjaluci i dijeli obećanja kao da ima čarobni štapić“, već četiri godine savjesno i uporno pokušava da ispravi ono što je Stanivukovićev mentor pokvario.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок