Najavljene brojne novine

Ljeto na Vrbasu od 22. do 29. jula

  • 11.07.2018. 13:36

Tradicionalna manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ biće održana od 22. do 29. jula, uz brojne novine koje je pripremila Turistička organizacija grada Banje Luke u saradnji sa partnerima.

Ovogodišnja manifestacije počinje skokovima sa Gradskog mosta, 22. jula, sa početkom u 14 časova.

Ceremonija svečanog otvaranja 65. izdanja „Ljeta na Vrbasu“ najavljena je za isti dan, 22. jul, sa početkom u 21 čas, na plaži „Zelena“ ispod dvorane „Obilićevo“.

-Samo otvaranje biće novina. Zamišljeno je da u saradnji sa Plesnim klubom „Gema“ organizujemo ples pod zvijezdama, uz učešće svih prisutnih – kazala je direktorica Turističke organizacije grada Irena Radojević na današnjoj konferenciji za novinare.

Ovom prilikom, ona je pozvala sve da dođu na otvaranje i zajedno plešu, a pravilo oblačenja za to veče je crno-bijela odjevna kombinacija.

I ovogodišnje „Ljeto na Vrbasu“ obilježiće niz manifestacija. Sugrađane i turiste očekuje i bioskop na otvorenom na Kastelu (24. jula, u vremenu od 21 do 23 časa), te brojna sportska takmičenja za dječake i djevojčice, koja će ove godine biti održana u Akva parku.

Jedna od manifestacija, koja će po prvi put obilježiti ljeto, jeste „zip lajn“ odnosno prelazak Vrbasa preko užeta na trasi od Gradskog mosta do splava na Vrbasu, na dužini od 80 metara.

-Ukoliko se pokaže velika zainteresovanost, ovu aktivnost ćemo i produžiti, a cijena prelaska, kako je rekao Zoran Sanković iz Turističke organizacije – neće prelaziti osam KM.


U kalendaru  manifestacije u subotu, 28. jula na tvrđavi Kastel biće održan i festival elektronske muzike „Element“, dok će manifestacija biti zatvorena trkom dajak čamaca na plaži Abacija u nedjelju 29. jula.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka /KAB/ još davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”. Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime. Ideja za naziv manifestacije “Ljeto na Vrbasu” je data u cilju objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.

Kompletan program možete pogledati ovdje.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм