Gradonačelnik Banjaluke

Kuljani: Počela gradnja prvog vrtića

  • 20.10.2020. 16:10

Gradonačelnik Igor Radojičić, zajedno sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija, ozvaničio je početak radova na izgradnji prvog javnog vrtića u Kuljanima, u okviru zajedničkog projekta Grada Banje Luke i UNDP-a.

U novom vrtiću biće obezbijeđeno mjesto za 90 mališana, što je kako je kazao Radojičić, u okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u vrtićima.

"Neki radovi su pri kraju, neke pripremamo ali ukupna ideja i cilj je da u nekom periodu od pet do deset godina, znači dva mandata, u Banjoj Luci ispraznimo liste čekanja na smještaj u vrtić izgradnjom novih i proširenjem postojećih objekata", naglasio je Radojičić.

Novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže sa prostorom od 465 kvadratnih metara. Za potrebe otvaranja vrtića, ovaj prostor će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

Radove, vrijedne 470.000 KM, sufinansira Grad i UNDP sredstvima švedske Vlade.

Prema ugovoru sa izvođačem, vrtić bi trebao biti završen za 100 radnih dana.

Otvaranje još tri vrtića

"Očekujemo u naredne dvije do tri sedmice stavljanje u funkciju još tri nova vrtića, i to prvog javnog vrtića na Petrićevcu, novi dio "Kolibrija" u Lazarevu i dograđenog dijela "Ježeve kućice". U narednih mjesec dana trebalo bi da počne i gradnja vrtića u Vrbanji", najavio je Radojičić.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.