Radovi u završnoj fazi

Banjaluka: Kružni tok kod "Delte" do 15. marta

  • 06.03.2019. 13:22

Izgradnja kružnog toka kod tržnog centra "Delta planet" ulazi u finiš i prema najavama iz preduzeća "Niskogradnja", radovi bi trebalo da budu završeni do 15. marta.

Uporedo sa izgradnjom kružnog toka završava se i modernizacija obližnje saobraćajnice u Ulici Frana Supila, u naselju iza "Delte", kao i izgradnja potpuno nove dionice iz pravca Ulice olimpijskih pobjednika.

"Danas završavamo kompletno asfaltiranje ovih ulica, a paralelno s tim, biće postavljena i javna rasvjeta. Kada je u pitanju kružni tok, sutra ćemo početi postavljanje završnog sloja asfalta na tri saobraćajne trake kao i na samom kružnog toku. Radimo i na postavljanju rasvjete i signalizacije, a pri kraju su i grubi radovi na pothodniku za prolazk pješaka", ističu iz "Niskogradnje", izvođača radova na ovom velikom saobraćajnom čvorištu.

Zahvaljujući rekonstrukciji ovog čvrorišta, stanovnici naselja na Banjalučkom polju dobiće znatno bolje uslove za život. Dotrajalu saobraćajnicu u Ulici Frana Supila zamijeniće moderna saobraćajnica širine 8,5 metara, uz obostrane pješačke staze od po jedan i po metar. Uz novu saobraćajnicu, ovo naselje dobilo je i ostalu infrastrukutru – vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu.

Branko Savić, jedan od mještana i pokretač inicijative za uređenje ove ulice, ističe da će rekonstrukcijom saobraćajnice u Ulici Frana Supila uslovi za život u ovom naselju biti znatno poboljšani, pošto će biti omogućena znatno bolja komunikaciju sa centrom grada.

"Nadamo se da će dobra komunikacija sa Gradskom upravom biti nastavljena, a jedan od naših prioriteta je izgradnja nasipa u naselju kako bismo bili zaštićeni od poplava", rekao je Savić.

Sa druge strane, ovo naselje će sa ostatkom grada biti povezano još jednom novom ulicom – novom saobraćajnice iz pravca Ulice olimpijskih pobjednika pa do spoja Ulicom Frane Supila. Nova ulica široka je 10,5 metara, trotoari dva metra, a biće zasađen i novi drvored.

"Izgradnja ove saobraćajnice mnogo će značiti za stanovnike ovog dijela Borika. Od posebnog značaja je i to što ćemo izgradnjom novog saobraćajnog čvorišta kod "Delte" dobiti poveznicu i izlaz na centralnu saobraćajnicu na Bulevar Srpske vojske", naglasio je Drago Dragić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Borik 2.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)