Kroz akciju "Niste sami" dostava i lijekova

  • 29.03.2020. 11:31

Produžavanje mjera zabrana na 14 dana otvara niz životnih pitanja. Zdravstvenih, egzistencijalnih, a pogotovo i za poslovne subjekte. Zbog toga je Gradski štab za vanredne situacije u Banjaluci donio nove odluke.

"Od sutra će kroz nekoliko lanaca naše dostave biti omogućena i dostava lijekova. Za osobe starije od 65 godine, jer su te osobe oslobođene participacije, biće moguće da se kroz ove lance dostavljaju i lijekovi. Porodični ljekari su obaviješteni o ovim aktivnostima, starija osoba treba da se javi porodičnom ljekaru i on će joj ili ordinirati terapiju i o tome obavijestiti apoteku koja vrši snadbijevanje, ili obavijestiti osobu kojoj apoteci može da se javi. Pozivom svog porodičnog ljekara možete obezbijediti da se elektronskim putem lijek naruči preko apoteke, ili da vas ljekar uputi na konkretnu apoteku kojoj se možete javiti i koja će vam izvršiti dostavu", rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je poručio da je utvrđen i niz ekonomskih mjera koje treba da daju neke odgovori privrednicima, zakupcima itd.

Grad će imati potrebu kada ova kriza prestane da se vrati i razvija. Gradska uprava će omogućiti da se plan investicija koji je u ovoj godini predviđen u iznosu od preko 39 miliona KM u potpunosti realizuje.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином