Gradska inspekcija

Kreću kontrole svadbenih salona i "keteringa"

11:24, 19.08.2019.
Izvor: ATV
Gradska inspekcija će u narednim danima pooštriti kontrole svadbenih salona i ugostiteljskih objekata koji pružaju usluge na bazi "keteringa", saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

"Tržišna inspekcija će iz svoje nadležnosti, prije svega, kontrolisati posjedovanje rješenja o registaraciji i izdavanju odgovarajućeg računa za pružene ugostiteljske usluge, dok će Inspekcija rada kontrolisati prijavu radnika i naplate doprinosa, kao i zaključivanje ugovora o radu zaposlenih radnika", ističe načelnik odjeljenja Janko Kecman.

Prema njegovim riječima, do 15. septembra vlasnici će biti upozoravani da svoje djelovanje usklade sa zakonom, a nakon toga će uslijediti pojačan nadzor i sve nerpravilnosti će, kako ističe, biti strogo sankcionisane. Istovremeno, Kecman najavljuje da će na jesen uslijediti i pojačani nadzor klaonica, pečenjara i mesnica.

Sa dolaskom jeseni počinje i priprema mesa za zimu, pa će od 1. oktobra gradski inspektori na teren u pojačane kontrole kako bi kontrolisali odlaganje životinjskog otpada, te higijenu prilikom obrade i prodaje mesa. Ni ovdje neće biti popusta za bilo koji subjekat, kontrole će biti rigorozne, a svi oni koji ne budu poštovali pravila, biće kažnjeni", navodi Kecman.