"Ljeto na Vrbasu"

Kotlićijada i ples pod zvijezdama za kraj manifestacije

  • 29.07.2018. 19:42

Tradicionalna 65. banjalučka manifestacija “Ljeto na Vrbasu” završava se danas. Na početku posljednjeg dana održana je kotlićijada, takmičenje u kojem petočlani žiri ocjenjuje najukusniji pasulj.

Kuvari i gurmani sakupili su se na jednom mjestu, ove godine iza tvrđave Kastel. 

"Prošle godine smo bili drugi, sad očekujemo prvo mjesto. Shodno tome smo se i pripremili, imamo i podršku i publiku i sponzore, sve imamo." 

"Svi volimo kuvati, ali u suštini ljepše je druženje nego kuvanje. To je suština priče. A probaćete na kraju, pa ćete vidjeti šta je najbolje." 

"Imate li neki tajni sastojak koji biste nam možda otkrili?" 
"Imam i otkrio bih ga, ali dogodine", kažu raspoloženi i duhoviti takmičari. 

Neki su se tu našli slučajno, a neki već godinama posjećuju kotlićijadu. I jedni i drugi kažu da se Kastelom širi dobar miris i još bolja atmosfera. 

"Fino, rashladno, sad je ljeto, ma divota. Da li ću na kraju probati jedan od specijaliteta? Pa, vidjećemo, može." 

"Baš je lijepo ove godine, malo su promijenili lokaciju, ali baš je super. Planiram da probam kod pobjednika prošlogodišnjih", kažu posjetioci, očigledno zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom. 

Organizatori kažu da 10 kotlića punih čorbe i bar duplo veći broj kuvara potvrđuju da kući niko neće otići praznog stomaka. Pobjednici kući neće otići ni praznih ruku, kažu iz organizacije. 

"Inače, ovo je dio manifestacije “Ljeto na Vrbasu” koji se održava već, evo, po 65. put, a kotlićijada traje već 34 godine, znači od 1984. je dio tradicije", kaže Dražen Brljać iz Turističke organizacije Grada Banjaluka.

Ovogodišnje "Ljeto na Vrbasu" završeno je izborom najljepšeg dajak čamca i trkom dajaka. Sam kraj obilježiće, po prvi put, događaj “Ples pod zvijezdama” koji počinje večeras u 21 čas na plaži ispod dvorane Obilićevo. Plesnoj čaroliji može se pridružiti ko god poželi.

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.