Korona bukti, komandant Stanivuković na Kopaoniku: Savjetnici ne vide ništa sporno u tome

  • 13.03.2021. 14:56

Korona bukti u Banjaluci, zasijedao je Štab za vanredne situacije, a komandant Stanivuković sjednici prisustvuje putem video linka sa Kopaonika.

Prvi čovjek grada i komandant Štaba danas kada pogoršana epidemiološka situacija zahtijeva hitan odgovor javlja se sa Kopaonika. Da li je to važnije od rješavanja epidemiološke situacije u gradu, savjetnicima pitanje "nije jasno", iako i sami poručuju da je situacija izuzetno teška.

"Što se tiče prisustva samog komandanta našeg Kriznog štaba ne vidim u čemu je problem i na koji način je to moglo da utiče na naš izuzetno efikasan rad danas. On je ranije imao preuzete obaveze, ali svakako je vodio sjednicu Kriznog štaba i bio je sa nama", kaže Milada Šukalo, savjetnik za civilni sektor, ali da li su privatne obaveze važnije od situacije u gradu, kaže da ne razumije pitanje.

"Ne razumijem vaše pitanje obzirom da je komandant predsjedao ovom sjednicom", kaže Šukalo.

U prošloj nedjelji za pet dana u Banjaluci je registrovano 597 lica pozitivnih na virus korona.

Da privatne obaveze treba da ostanu po strani u ovakvim trenucima mišljenja je predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić.

"Ovo je prioritet svih prioriteta, zdravlje građana je najvažnije. Nisam pitao gradonačelnika zašto je odsutan, ovo je prioritet i sve druge privatne obaveze treba da stavimo sa strane. Ugostio sam juče pet mladih doktora koji nisu godinu dana vidjeli dana godišnjeg odmora, prisustvo na ovakvim sjednicama je najmanje što možemo učiniti za njih", poručuje Ilić.

Stanivuković je u pismu ATV-u poručio da je na službenom putu na Kopaoniku gdje učestvuje kao predavač na Seminaru studenata ekonomskih fakulteta E:KOP.

Gradonačelnik će se obratiti građanima koji su ga izabrali, ali ponovo sa Kopaonika i to putem Fejsbuk stranica Grada.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм