Banjaluka

Komisije za procjenu štete na terenu

  • 16.05.2019. 19:33

Dvije komisije za procjenu štete, koje je imenovao gradonačelnik, od jutros su na terenu. Kažu, štete ima u 25 gradskih i prigradskih naselja. 

Podrumi, pomoćni objekti i dvorišta najviše su stradali. 

“Jutros je izdata naredba za dezinfekciju tamo gdje su stambeni objekti bili ugroženi ili zaplavljeni. Vrlo je teško u ovom momentu procjenjivati materijalnu štetu, s obzirom da je vrlo široko područje grada obuhvaćeno", kaže Radojičić.

“U ovom trenutku radi se popis, odnosno, radi se procjena koliko je zaista ugroženih objekata. Ono što je već sada jasno je veoma mali broj stambenih objekata da je voda prodrla u stambene prostore. Komisija će popisati i vidjeti koji je procenat ugroženosti objekata, odnosno, kolika je procjena štete", rekao je Milenko Šajić, portparol Gradske uprave BL.

Lazarevo, Kuljani, Zalužani, neka su od banjalučkih naselja koja su bila na udaru. Štete nisu velike. Banjalučani su uspjeli na vrijeme reagovati i iznijeti vrednije stvari. Na redu je sanacija.

Na terenu su i higijensko-epidemiološke službe Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Kažu, zaraznih bolesti nema.

“Institut za javno zdravstvo zajedno sa svim svojim higijensko-epidemiološkim službama pri domovima zdravlja na terenu radi već par dana. Epidemiološka situacija je izuzetno dobra u Republici Srpskoj. Nemamo pojavu zaraznih, epidemioloških, odnosno, zaraznih bolesti, crijevnih ili kožnih", rekao je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo.

Narednih dana sve službe će nastaviti s kontrolom. Kolika je šteta, kako kažu u Gradskoj upravi, znaće se naredne sedmice.

“Sutra će na teren i treća komisija čiji je zadatak da obiđe sva poljoprivredna gazdinstva i obavi procjenu štete nastale usljed poplava. Prva lokacija ove komisije biće Manjača, i to vodozahvat Gomionice, koja se izlila i napravila štete na usjevima.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок