Krivična prijava za ATV

Ko je, tokom posjete gradonačelnice Sarajeva, u Banjaluci, za govornicom vidio zastavu Republike Srpske?

  • 02.07.2021. 18:49

Krivična prijava za ATV. U potpisu - Dario Sandić, advokat. Inače, poznat i kao član Tima za reviziju Draška Stanivukovića, i kao ime sa izbornih lista SDP-a, ali i po neumjesnom načinu izražavanja na društenim mrežama. Ovaj put je bio umjesniji sa riječima, ali ne i sa činjenicama. ATV, kaže, podstiče mržnju, samo zato što je objavila vijesti o uklanjaju zastave Republike Srpske na dan posjete gradonačelnice Sarajeva. 

- U prilogu prijave se nalazi USB stik na kojem se nalazi video zapis sa dokazom da je zastava u trenutku posjete gradonačelnice Sarajeva, bila postavljena na istom mjestu gdje uvijek stoji prilikom službenih posjeta gradu Banjaluka – kazao je Sandić.



Ako laže koza ne laže rog, pa dokaze da zastava jeste uklonjena sa govornice u Gradskoj upravi, lako je pronaći na skoro svim medijskim portalima. O tome su brujali i Federalni mediji, koji su i sami zaključili da je gradonačelnik Banjaluke uklonio zastavu samo za Benjaminu Karić. Kako se nakon pokušaja demantija došlo do krivične prijave, nije jasno ni pravnicima. 

- Možemo slobodno da kažemo da se osjeti i određena tendencija prema, da kažemo, vašoj kući i kao što sam već rekao generalno prema slobodnom novinarstvu. Nije baš uobičajena praksa da se ide na ovakav način ali vidjećemo konačan stav Okružnog tužilaštva – rekao je advokat Željko Bubić. 

U slučaju neistinitih ili netačnih navoda, postoje i neka druga Zakonska rješenja, poput Zaštite od klevete. Video kojim se pravda gradska administracija uopšte i nije bio sporan. Naprotiv, i na njemu se jasno vidi da je zastava Republike Srpske premještena sa govornice, u drugi dio lobija.


  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)