Turistička organizacija Banjaluka

Kastel će dobiti dvojezične informativne table

  • 09.06.2018. 15:34

Tvrđava Kastel, najstariji istorijski spomenik u Banjaluci, i neki njeni objekti trebalo bi da dobiju dvojezične turističke informativne table, rečeno je u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Mladen Šukalo rekao je da bi 12 lokacija trebalo da bude označeno, ali da početak realizacije ovog pilot projekta zavisi od novca koji uspiju obezbijediti. 

Šukalo je naveo da bi dvije table obuhvatile opšte informacije o Kastelu i 10 koje bi bile postavljene na pojedinim zanimljivim lokacijama na tvrđavi, kao što su rimska bazilika, rimski miljokaz, podzemlje Kastela, te rimski sarkofag. 

Prema njegovim riječima, na ovaj način bi mnogobrojni turisti, koji posjećuju Banjaluku, saznali više o ovom kulturno-istorijskom spomeniku iz trećeg vijeka. 

Šukalo je rekao da predračun za ovaj pilot projekat iznosi oko 20.000 KM, te da će u narednom rebalansu gradskog budžeta zahtijevati sredstva za ovaj projekta, kao i za postavljanje vidikovca na Banj brdu. 

On je napomenuo da će iz Turističke organizacije Beograd, koje su kontaktirali, pokloniti projekat izrade turističkih informativnih tabli. 

Sredstva za realizaciju projekta postavljanja turističkih informativnih tabli na tvrđavi Kastel, kaže Šukalo, tražiće i kroz evropski Intereg Adrion program. 

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.