Saopštenje

“Kaldrma 1929”: Poštovali smo radno vrijeme, propisi nisu prekršeni

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2021. 17:00

Naše goste uskoro ponovo očekujemo u srcu posljednje kaldrme u Banjaluci, u autentičnom ambijentu novog restorana, koji je sinoć oduševio brojne goste, poručuje menadžer restorana “Kaldrma 1929”, Danilo Gavrilović.

Restoran nastao od ruševine nekadašnjeg magacina u blizini banjalučke Tržnice, sinoć je, kaže Gavrilović, zasjao punim sjajem i gostima dočarao duh stare Banjaluke, iako nam je, na kraju, zbog posjete gradske komunalne policije ostao gorak ukus u ustima.

– Sinoć smo u tri minuta iza ponoći imali intervenciju komunalne policije zbog navodnog prekoračenja radnog vremena, iako smo tačno u ponoć ugasili muziku i gosti su uveliko počeli da se razilaze, što svjedoče snimci našeg video-nadzora. Komunalna policija je i zapisnikom konstatovala da je nadzor započela u 00.20 časova, a u 00:15 u našem lokalu više nije bilo gostiju, već samo osoblje, što je, takođe, unijeto u zapisnik – objašnjava Gavrilović.

Podsjeća da prema zvaničnoj Odluci o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata u gradu, u članu 19. stoji da vrijeme tolerancije, odnosno vrijeme konzumacije usluga iznosi 30 minuta, računajući od momenta isteka propisanog radnog vremena.

U tom smislu, naglašava, propisi sigurno nisu prekršeni, ali je 35 zaposlenih radnika, ipak, ostalo u neizvjesnosti, što je loša poruka Grada svakom ko pokreće novi biznis i želi da otvori nova radna mjesta.

Slika nije ništa drugačija ni što se tiče ostale neophodne dokumentacije. Menadžer “Kaldrme” ističe da je objekat prošao tehnički pregled i da je utvrđeno da se može koristiti.  

- U javnosti je pogrešno plasirana infromacija da “Kaldrma” nema potrebne UT uslove, jer da to nismo imali ne bismo mogli ni da počnemo radove, a kamoli da napravimo ovakav objekat. Komisija je i zapisnikom konstatovala da u objektu nema bilo kakvih nedostataka, što potvrđuje da slijedimo korake predviđene zakonom - napominje Gavrilović. 

Komunalna policija je, zbog, kako su naveli, prekoračenja radnog vremena, noćas zatvorila restoran na sedam dana. 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.