"Banja Luka se gradi"

Još milion KM za nastavak gradnje Šargovačke ulice

  • 28.11.2019. 11:10

U narednoj godini planiran je nastavak izgradnje centralne saobraćajnice kroz Šargovac, odnosno Šargovačke ulice, za šta je predviđeno milion KM iz gradskog budžeta.

"Nedavno je u funkciju puštena prva dionica Šargovačke ulice u dužini od oko 900 metara, što su mještani odlično prihvatili. Radi se o gusto naseljenom mjestu koje je dobilo modernu saobraćajnicu, a iduće godine planiramo nastavak radova gradnjom nove dionice od raskrsnice sa Potkozarskom ulicom, u dužini od oko kilometar", naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Istakli su da slijedi priprema dokumentacije, odnosno izrada urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju Šargovačke ulice za šta je ovih dana izabrana projektantska kuća, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa.

Gradnja prve dionice saobraćajnice kroz Šargovac, za šta je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske, započela je u martu ove godine, u okviru investicionog ciklusa "Banja Luka se gradi". Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji ima veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

"I u drugoj fazi radova, odnosno nastavku gradnje nove dionice planiran je nastavak saobraćajnice u istom putnom profilu, odnosno kolovoz širine šest metara sa obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te autobuskim stajalištima", kazali su u odjeljenju.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина