"Ježeva kućica": Stavljena fasada na budući vrtić

  • 09.09.2020. 17:31

Na budućem vrtiću u krugu dvorišta "Ježeve kućice", pri kraju je postavljanje fasade, u okviru rekonstrukcije objekta koji je već godinama devastiran i van upotrebe. Proširenjem kapaciteta najstarijeg gradskog vrtića, uz već izgrađen niz novih predškolskih ustanova u drugim dijelovima grada, postići će se zacrtani cilj – da se u vrtićima omogući smještaj još 650 mališana.

Tokom dosadašnjih radova, između ostalog, urađeni su krov, te postavljena stolarija na objektu novog vrtića u kojem je planiran smještaj za 50 mališana.

"Istovremeno u toku su i unutrašnji radovi. Odnosno preostalo je da se unutar objekta urade podovi i sanitarije, kao i okolno uređenje. Po završetku svih radova, slijedi opremanje tako da bi, prema dosadašnjoj dinamici, objekat trebalo da bude završen krajem narednog mjeseca", naveli su iz odjeljenja.

Ovaj projekat zajednički realizuju Grad i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U okviru akcije obnove i izgradnje objekata predškolskih ustanova, samo u posljednje četiri godine, izgrađeno je ili obnovljeno sedam vrtića. Uprkos krizi usljed epidemiološke situacije, akcija je nastavljena i ove godine pa je tako u toku gradnja velikih vrtića na Petrićevcu i u Lazarevu. Uz proširenje "Ježeve kućice", u planu je gradnja novog predškolskog objekta u Kuljanima, energetsko "utopljavanje" vrtića "Neven" i "Naša djeca".