Gradska razvojne agencija

Jedinstvena prilika: Po 10.000 KM za 20 najboljih početnika u biznisu

  • 11.03.2020. 16:07

Dvadeset mladih Banjalučana u prilici su da dobiju do 10.750 KM iz evropskih fondova za najbolje poslovne ideje, saopšteno je iz Gradske razvojne agencije. Radi se o jedinstvenom projektu, finasiranom sredstvima EU, koji se odnosi na mlade od 18 do 35 godina.

Da bi ušli u konkurenciju za ovaj, privlačni iznos, svi zainteresovani mogu da se prijave ma poziv za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja startap firmi iz oblasti informacionih tehnologija, digitalnih i kreativnih industrija.

"Glavni cilj projekta, koji realizuju GIZ, UNDP i MOR, jeste doprinijeti povećanju zapošljavanja među mladima, jačanjem preduzetničkih kompetencija i stvaranje uslova za njihovo samozapošljavanje. Projektom je planirano organizovanje obuka iz preduzetništva za 100 kandidata, koji će izraditi poslovne planove za svoje ideje koje će moći da kandiduju za finansijsku i nefinansijsku podršku, čime se stvaraju uslovi za povećanje broja novih preduzetnika i novih radnih mjesta", kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Nakon obuke, posebna stručna komisija će, na osnovu kvaliteta ideje i poslovnog plana, a prema unaprijed definisanim kriterijumima, odabrati 20 poslovnih ideja koje će finansijski biti podržane grantovima u iznosu do 10.750 KM po projektnoj ideji.

Prijave se mogu popuniti direktno na obrascu ili u prostorijama Gradske razvojne agencije Banja Luka, Ulica Josifa Pančića 8. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

Kompletan javni poziv možete pogledati OVDJE.