„Banja Luka se gradi“

Izgradnja biciklističkih i pješačlih staza duž Istočnog tranzita

  • 26.04.2019. 07:54

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, počela je izgradnja pješačkih i biciklističkih staza u dužini od 1,2 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu do kraja novog dijela Istočnog tranzita.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao uvođenju izvođača u posao, istakao je da je predviđena izgradnja obostranih trotoara, biciklističkih staza i zelenih pojaseva duž Istočnog tranzita i Bulevara Desanke Maksimović.

Vrijednost radova je preko 700.000 KM, a izvođač „Građenje Đurić“ ima rok od 180 dana da okonča ovaj posao.

Na ovaj način se dobija tzv „istočna biciklistička magistrala“, od stadiona FK Naprijed, do Rebrovca, preko postojećih izgrađenih biciklističkih staza duž istočnog tranzita tj. Ulice Knjaza Miloša ka Lazarevu, te Bulevarom Milutina Milankovića ka Zotoviću.

"Ovo je dio radova na Istočnom tranzitu. Formira se čitav jedan istočni bulevar koji počinje sa novim mostom na lokaciji Zelenog i spaja se sve do Lesnine i zapadnog tranzita. Istovremeno, traju i radovi kojima se tranzit spaja sa novim Zelenim mostom tako da sve to skupa treba da bude zaista jedan novi veliki bulevar koji će sva ova naselja Obilićevo, Stračevicu pa nadalje preko Banjalučkog polja da poveže jednom modernom žilom kucavicom ", kazao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 1 Oliver Gačić zahvalio je Gradskoj upravi što su nastavili gradnju Istočnog tranzita, kao i trotore i biciklističku stazu.

"Ovih dana smo svjedoci i da se rekonstruiše Ulica Carice Milice, koja je bila jedan od naših prioriteta. Sa svim ovim projektima, Oblićevo će dobiti jedan sasvim novi izgled", zaključio je Gačić.


Istočni tranzit

Gradonačelnik Radojičić obišao je i gradilište nove dionice Istočnog tranzita, gdje radovi teku predviđenom dinamikom.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина