Banjaluka 

Iz Beograda čarter letom stigla prva grupa turista 

  • 12.04.2019. 15:57

Prva grupa turista iz Beograda, njih 22, danas su stigli u Banjaluku čarter letom u okviru vikend-aranžmana "Siti brejk", koji je organizovala Turistička agencija "Kontiki", uz podršku grada Banjaluke.

Grad Banjaluka podržao je ovaj projekat u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci", a turističke grupe će do sredine juna dolaziti svakog petka letom iz Beograda, a odlaziti nedjeljom. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je beogradske turiste ugostio u restoranu "Kazamat", rekao je da su u okviru proširenja gradske turističke ponude prvi put organizovani vikend turistički dolasci avionom u Banjaluku. 

On je novinarima rekao da je riječ o dvodnevnom boravku sa obezbijeđenim smještajem i sadržajima, te zahvalio Turističkoj agenciji "Kontiki" na organizaciji aranžmana "Siti brejk". 

"To se uklapa u naš program `Proljeće u Banjaluci`. Pokušavamo da iskoristimo različite prilike da u grad dođe više turista organizovanjem raznih događaja, kao što je i ova vrsta turističke ponude", rekao je Radojičić. 

On je naveo da u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci" grad nastoji da ponudi više festivala, konferencija i koncerata koji treba da budu atraktivni i za ljude sa strane i za Banjalučane. 

"Narednih vikenda biće puno događaja zbog kojih ima razloga da se dođe u Banjaluku", istakao je Radojičić. 

Direktor Turističke agencije "Kontiki" Banjaluka Ivana Stupar rekla je da se program "Siti brejk" sastoji od tri dana boravka u Banjaluci, odnosno dva noćenja sa doručkom i avio-prevozom. 

"Ove godine odlučili smo da pokrenemo i receptivni turizam i na neki način pomognemo i razvoju lokalne zajednice u turističkom smislu i da dovedemo turiste u Banjaluku, a to se ogleda u realizaciji projekta `Siti brejk Banjaluka`", rekla je Soldatova. 

Soldatova je dodala da je u paket aranžman uključen i obilazak grada sa turističkim vodičem, te izleti koji podrazumjevaju obilazak mjesta prirodnog i kulturnog bogatstva nadomak Banjaluke. 

"Ovo je početak zajedničke saradnje, to je proces, prepoznavanje i afirmacija turističkih atrakcija i znamenitosti Banjaluke, kao i brendiranje grada, jer Banjaluka definitivno ima potencijala za to", rekla je Soldatova. 

Turista Nina Kovačević rekla je da je u Banjaluci veoma lijepo ugošćena. 

"Za sada smo obišli širi centar grada, a sutra idemo u obilazak okoline. Nadam se da će sutra biti ljepše vrijeme i da ćemo moći još ljepše da doživimo ovaj dio Krajine i Republike Srpske", rekla je Kovačevićeva.
 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.