Ivan Begić pregovara sa Nešićem oko prelaska u DNS

  • 18.03.2021. 19:12

DNS pregovara sa članovima PDP-a i SDS-a u Banjaluci o njihovom prelasku u ovu partiju, potvrdio je za ATV Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, gostujući u emisiji "1 na 1". 

Da li je istina da pregovarate u Banjaluci sa jednim krugom ljudi, koji su možda čak i opoziciono orijentisani?

"Da, mogu potvrdili da mi pregovaramo sa određenim brojem ljudi koji su politički aktivni i u narednim danima, a najkasnije u roku od mjesec danas vidjećemo da li će pojačati redove DNS-a. Ja u PDP-u i SDS-u imam prijatelje pogotovo na nižim pozicijama i među mlađim svijetom koji je osjetio u meni neku energiju koja možda nedostaje SDS-u i PDP-u. I sigurno im je možda u ovom trenutnu bliži DNS sa svojim liderom i idejama koji je pun energije, nego PDP i SDS koji su, mogu slobodno da kažem da im fali malo energije", rekao je Nešić za ATV.

Kako ATV nezvanično saznaje, Nešić je u pregovorima sa PDP-ovim odbornikom Ivanom Begićem.

Kako tvrdi izvor ATV-a iz Gradske uprave upravo su pregovori sa prvim čovjekom DNS-a bili i razlog sukoba Begića i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je odbornika PDP-a izbacio iz kabineta.

Naš izvor tvrdi da je Stanivuković saznao da Begić pregovara sa predsjednikom DNS-a Nenadom Nešićem da pređe u ovu stranku, a nakon što je to zamjerio Begiću, PDP-ov odbornik mu je uzvratio istom mjerom. Begić je, kako tvrdi naš izvor, otkrio kako zna za sastanke Stanivukovića sa jednim privrednikom koji do sada nije bio naklonjen opozicionim partijama.

Bukvalno je došlo do svađe, nakon čega je gradonačelnik pozvao Ognjena Savanovića, kojeg je nedavno zaposlio kao svoje lično obezbjeđenje, a koji je Begića izbacio iz kabineta, navodi naš izvori. Nekoliko je svjedoka ovog događaja pa Ivan Begić bezuspješno pokušava sve da zataška i u javnosti predstavi da u komunikaciji sa Stanivukovićem nema nikakvih problema.

Večeras od 20 časova na programu ATV-a je novo izdanje emisije "1 na 1", a gost je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.