Akcija “Baci lajk i osvoji bajk"

Isplatio se "lajk" na Fejsbuku: Deset Banjalučana dobilo bicikle

19:59, 13.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Lajk na Fejsbuku se isplatio za deset najsrećnijih Banjalučana - dobili su bicikl u akciji grada “Baci lajk i osvoji bajk”. 

Suzana je jedan od dobitnika i kaže da će joj bicikl dobro doći. Ne samo što je vožnja zdrava već, kako priča, neće zagađivati životnu sredinu. 

Dolazi nam toplije vrijeme, pa prilika da iskoristimo da uradimo nešto dobro za sebe i za prirodu, da što manje koristimo motorna vozila, više da pješačimo i vozimo bicikle", kaže Suzana.

Svi su pohvalili akciju grada i "Kapriolo sport centra" iz Banjaluke. Na društvenim mrežama lajkom ih je podržalo više od tri i po hiljade Banjalučana, a slučajnim odabirom nagrađeno je deset i to biciklima koji su proizvedeni u gradu. 

"Cilj je promocija zdravog života i više korištenje bicikla u gradu Banjaluci. Podsjećam da smo prošle godine uveli sistem BL bajk na tri lokacije, ove godine ga širimo na četvrtu u Obilićevu i radimo, rakođe, na gradnji dodatnih biciklističkih staza", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Naša misija je da podržimo sve ljude koji rekreativno koriste bicikle i da stimulišemo ljude da što više voze bicikle, jer ćemo imati, imamo grad sa zdravim vazduhom, imaćemo i grad u kome žive zdravi ljudi, funkcionišu i to je generalno za benefit svih nas", ističe Srđan Vukobrat, direktor "Kapriolo sport centra" Banjaluka .

Grad na Vrbasu bi u toku godine trebalo da dobije novu mrežu biciklističkih staza. Jedan od najznačajnijih projekata odnosi se na tzv. Istočnu biciklističku transverzalu koja bi trebalo da bude u potpunosti spojena do jeseni.