Isključna traka za manje gužve kroz Zalužane

  • 27.04.2020. 11:49

U cilju rasterećenja saobraćaja na tzv. staroj gradiškoj cesti počela je izgradnja spoja magistralnog puta Banja Luka – Gradiška i Ulice Nenada Kostića u Zalužanima.

"U pitanju je još jedan zajednički projekat Grada i preduzeća "Putevi RS" koji ima za cilj da rastereti saobraćaj na staroj gradiškoj cesti, i to od Lazareva, Zalužana pa sve do Trna", istakao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Grad je izradio tehničku dokumentaciju, a preduzeće "Putevi RS" je zaduženo za realizaciju ovog projekta kojim je predviđena izgradnja isključne saobraćajne trake sa magistralnog puta u Zalužanima prema Osnovnoj školi "Jovan Dučić", gledano iz pravca grada i dalje Ulicom Nenada Kostića prema staroj gradiškoj cesti.

Izgradnju ovog saobraćajnog spoja pozdravljaju i u Savjetu MZ Zalužani, gdje ističu da je ovo još jedan od projekata koji su posljednjih godina urađeni na poboljšanju uslova života mještana ovog naselja.

"Ovaj novi spoj će značiti puno ne samo za nas mještane Zalužana, Kuljana kao i Trna nego i za sve one koji trebaju nekim poslom doći u naša naselja, a samim tim će biti smanjen broj vozila i gužve na glavnoj cesti", ističe član Savjeta MZ Radivoje Šušnjar.