Srpske Toplice

Intenzivirani radovi na gradnji temelja novog mosta

  • 20.04.2020. 15:25

U okviru gradnje mosta u Srpskim Toplicama intenzivno se izvode radovi, kako bi u narednih sedam dana bili betonirani temelji za novi prelaz preko Vrbasa.

"Trenutno se izvode radovi na kopanju i zaštiti temeljnih jama i prema najavama izvođača radova, temelji budućeg mosta trebali bi biti završeni u narednih sedam dana", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Ovi poslovi iziskuju dosta pažnje i napora izvođača radova jer su temeljne jame duboke i do tri metra ispod nivoa Vrbasa, te se radovi izvode uz stalni rad pumpi, koje moraju izbacivati višak vode.

U isto vrijeme, na lijevoj obali, betoniraju se i potporni zidovi kako bi bilo omogućeno proširenje magistralnog puta, odnosno izgradnja pristupnih saobraćajnica za most.

"S obzirom na intenzitet radova i radne mašine koje rade na obje strane Vrbasa, apeluje se na vozače da obrate posebnu pažnju prilikom prolaska ovog gradilišta", poručuju iz resornog odjeljenja.

Gradnja novog mosta raspona od 65 i širine 11 metara počela je 12. februara. Pored dvije saobraćajne trake po tri i po metra, biće izgrađene i pješačke staze širine po dva metra. Značajni radovi se odnose na pristupne saobraćajnice, proširenje ulazno-izlaznih traka na magistralnom putu, te uređenje obaloutvrde.