Banjaluka

Informacija o zagađenja u "Incelu" na idućoj sjednici Skupštine grada Banjaluka

  • 29.08.2019. 15:04

"Pripremljena je kompletna informacija o zagađenju na prostoru "Incela" od našeg odjeljenja za Inspekcijeske poslove sa svim utvrdjenim činjenicama do sada. Pripremili smo i program mjera koje se već preduzimaju i koje će se preduzimati, što podrazumjeva istražne radnje ko je šta radio na tom prostoru, mjerenja tačne površine kontaminiranog zemljišta kao i pripremu kompletnog plana zbrinjavanja zemljišta koje je kontaminirano ali i sveobuhvatan plan zdravstvene zaštite".

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, povodom Informacije o utvrđenom stanju zagadjenja na prostoru "Incela" koje će razmatrati odbornici Skupštine Grada na zasjedanju zakazanom za 12. septembar.

"Radi se o jednom sveobuhvatnom planu zdravstvene zaštite, koji je samo ubrzan sa ovom pričom u "Incelu", jer nam je zdravlje ljudi izuzetno važno, a ustvari se priprema jedan duži period. Predstavlja jedan sveobuhvatan plan za građane tj. besplatne preventivne preglede zdravstvene zaštite na neka najteža oboljenja", naglasio je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, podsjetio je da je Skupštinski kolegijum još 30. maja jednoglasno donio zaključak da čim se završe ispitivanja i analize na prostoru Incela, dostavi kompletna informacija koja će se razmatrati na Skupštini grada sa jasnim mjerama šta će se dalje poduzimati.

"Ta informacija je itekako bitna zbog građana Banjaluke da se još jednom detaljnije upoznaju sa stanjem u Incelu. Drago mi je što je gradonačelnik odradio sve te aktivnosti u zadnja dva mjeseca o kojima su građani redovno obavještavani putem sredstava informisanja. Ta informacija će svakako biti najbitnija na sjednici Skupštine grada", rekao je Talić. 

Za narednu, 35. sjednicu predloženo je 43. tačke dnevnog reda. Među njima naći će se prodaja prve velike lokacije za investitore u poslovnoj zoni "Jelšingrad", šestomjesečni izvještaj budžeta za 2019. godinu u kojoj je uz domaćinsko poslovanje ostvaren suficit. Većina od ukupno 43 tačke dnevnog reda iduće sjednice, odnosiće se i na odluke o donošenju izmjena dijelova regulacionih planova u gradu Banjaluci.

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм