Dom zdravlja Banjaluka

Imunizacija stanovništva u hali "Banjalučkog velesajma" protiče u najboljem redu

  • 06.04.2021. 16:33

Na osnovu pisanja pojedinih portala i objavljivanja dezinformacija u javnosti, a sve u svrhu objektivnog informisanja javnosti, a povodom vakcinacije građana starijih od 65 godina, Dom zdravlja Banjaluka izdao je sljedeće saopštenje:

"Vakcinacija protiv COVID-19 za stanovništvo starije od 65 godina odvija se po ustaljenom planu i rasporedu svaki radni dan u hali "Banjalučkog velesajma".
 
Vakcinacija protiv korona virusa se organizuje i sprovodi u skladu sa Planom vakcinacije za područje Republike Srpske Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Planom su definisane faze vakcinacije i prioritetne grupe. Trenutno smo u drugoj fazi kada vakcinišemo građane starije od 65 godina. Dinamika vakcinacije zavisi i od epidemiološke situacije u gradu Banjoj Luci.
 
Sva lica starija od 65 godina koja su izrazila želju da budu vakcinisana protiv Covid-19 biće blagovremeno pozvani na vakcinaciju. Na vakcinaciju će biti pozvani po redoslijedu po kojem su se i prijavljivali u timove porodične medicine. Važno je napomenuti da se samo u prvom danu za vakcinaciju protiv Covid-19 prijavilo preko 3.000 osoba starijih od 65 godina, a ukupan broj do sada prijavljenih za vakcinaciju je preko 15.000 hiljada. Ukupno je do sada vakcinisano preko 2.000 lica iz ove prioritetne grupe.

Osobe koje se žele vakcinisati se prijavljuju na vakcinaciju na jedan od sljedećih načina:

- putem "E-čekaonice" koja se nalazi na web sajtu naše Ustanove, SMS/MMS porukom na broj telefona 065/ 1314 ili telefonskim pozivom prema timu porodične medicine.

Sve prijave za vakcinaciju su evidentirane u program WEB Medic, automatski u prva dva slučaja, a kod telefonskog poziva medicinska sestra-tehničar evidentira prijavu za vakcinaciju u isti program.

Za svaki dan vakcinacije generiše se spisak osoba koji su prijavljeni za vakcinaciju, iz programa WEB Medic, nakon čega se pristupa telefonskom pozivanju istih i obavještavanju o terminu i lokaciji vakcinacije.

Zahvaljujemo se svim građanima starijim od 65 godina koji su se prijavili za vakcinaciju protiv Covid-19 i molimo ih za strpljenje i razumijevanje", stoji u saopštenju Doma zdravlja Banjaluka.

 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)