Banjaluka

Ilić: Sjednica odgođena zbog epidemiološke situacije

  • 23.03.2021. 14:36

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je danas da je Kolegijum Skupštine grada odlučio da sjednica gradskog parlamenta, koja je trebalo da bude održana u četvrtak, 25. marta, bude odgođena za utorak, 30. mart, zbog epidemiološke situacije.

Ilić je pojasnio da je sjednica odgođena za sedam dana, kako bi se sačekalo mišljenje relevantnih institucija da li su ispunjeni uslovi za njeno održavanje.

- Svjesni smo kakve su mjere na snazi i potrebno nam je da dobijemo mišljenje da li su ispunjeni uslovi kako se virus ne bi širio. Zatražićemo i mišljenje Republičkog štaba za vanredne situacije, jer poštujem zakon i nosim odgovornost ukoliko dođe do neželjenih posljedica - rekao je Ilić novinarima nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma.

On je naveo da je potrebno odbornicima napraviti uslove za rad, te da sjednica ne može da se održava bilo gdje, nego da to treba da bude skupštinska sala.

Јedna od tačaka na predloženom dnevnom redu sjednice je i gradski budžet, te je Ilić rekao da odgađanje sjednice neće uzrokovati nikakve probleme kada je riječ o finansiranju grada.

- Zatražili smo i mišljenje od Ministarstva finansija Srpske u vezi sa privremenim finansiranjem, odnosno šta ako se budžet ne usvoji do kraja marta. Ministarstvo je navelo da u tom slučaju grad može da funkcioniše kao i u prethodnom periodu, odnosno da troši onoliko koliko je trošio u istom periodu prethodne godine - rekao je Ilić.

On kaže da to znači da grad funkcioniše otežano, ali, ipak, nesmetano, te da na taj način neće doći u pitanje plate radnika ni mnoge druge stvari.

- Svakako da u ovoj situaciji nema investicija, ali nije ih bilo ni u prethodnom periodu, ali biće prilike da o tome razgovaramo svi zajedno - rekao je Ilić.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da je gradski parlament donio niz zaključaka kada je riječ o epidemiji, ali da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije ispoštovao nijedan od njih.

- Ni danas ne znamo koliki broj nadzora vrši kabinet gradonačelnika, kada je riječ o ljudima koji su u izolaciji. Јer imamo više od 2.500 rješenja o izolaciji, a ne znamo koliko ih se dnevno kontroliše i da li su oni potencijalna prijetnja po naše građane - rekao je Topić.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.