Ilić: Ne vrijedi tražiti krivce, nego rješenje

  • 03.04.2021. 17:18

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić upozorio je danas da za trenutnu situaciju u Gradu ne vrijedi tražiti krivce, nego rješenje.

Ilić je, nakon sastanka sa gradonačelnikom, predsjednicima gradskih odbora i šefova klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u lokalnom parlamentu, naglasio da je ovaj sastanak bio početak inicijative za saradnju u Banjaluci, a kako bi se postigao dogovor o ovogodišnjem budžetu.

Kazao da bi, ukoliko ne dođe do konsenzusa o budžetu, odluka o privremenom finansiranju prolongirala razgovore do prve polovine godine kada budžet mora biti usvojen.

"To je jedna od mogućnosti, a druga je da se u ponedjeljak, kada se nastavlja zasjedanje Skupštine Grada, u pauzama ili nakon sjednice, ponovo razgovara o ovoj temi”, rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

Budžet je, naveo je, finansijski dokument koji je važan za funkcionisanje Banjaluke, te s njim ne treba licitirati, zbog čega je neohodno naći zajedničko rješenje, a očekuje da i većina predloženih amandmana bude sastavni dio predloženog budžetskog okvira.

Dodao je da je spreman na saradnju i razgovor sa bilo kojom stranom.

"Svi zajedno moramo raditi na budžetu, kao i na svim drugim pitanjima koja su važna za funkcionisanje Banjaluke", istakao je Ilić.

Kada je u pitanju pomoć ugostiteljima, Ilić je naglasio da je njihov amandman išao u smjeru pomoći za Uruženje "Horeka", te da će se o pomoći drugim udruženjima razgovarati u narednom periodu.

Istakao je da postoji želja da se pomogne zdravstvenim radnicima, te je iz tog razloga predložena jednokratna pomoć od 500 KM.

„Samo smo željeli da pokažemo primjer svim lokalnim zajednicama, jer je ogromna važnost zdravstvenih radnika za sve nas”, rekao je predsjendik Skupštine Grada Banjaluka.