Banjaluka

Hitna pomoć dobila novo sanitetsko vozilo

  • 25.03.2019. 12:44

Gradonačelnik Igor Radojičić uručio je danas direktorici Doma zdravlja Banja Luka, Gordani Tešanović, ključeve novog sanitetskog vozila namijenjenog za Službu hitne medicinske pomoći. U pitanju je savremeno vozilo, sa kompletnom medicinskom opremom za zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata, vrijedno 260.000 KM.

"Nabavku vozila finansirali smo iz gradskog budžeta, a u planu je da u potpunosti obnovimo vozni park Hitne pomoći kako bi njihova usluga bila na najvišem nivou", kazao je Radojičić.

On je naglasio da će ove godine biti obezbijeđena još dva vozila kroz zajedničko sufinansiranje Grada i donaciju Vlade Japana.

 Direktorica banjalučkog Doma zdravlja Gordana Tešanović, naglasila je da novo vozilo ima svu opremu za zbrinjavanje vitalno ugroženih pacijenata te da je ovoj službi neophodno da obnovi vozni park.

"Samo u prošloj godini, pružili smo preko 7.100 usluga van prostorija Hitne pomoći, što jasno ukazuje na to koliko su nam potrebna nova vozila i oprema", naglasila je ona.

Hitna pomoć je zadnji put dobila nove sanitete još prije devet godina. Ta vozila su, u međuvremenu, značajno islužena i sa velikom pređenom kilometražom.