U iznosu od 3.500 KM

GU Banjaluka prekršila pravilnik, pa poslala račun VK Banjaluka

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2021. 18:56

Banjalučki vaterpolo klub je osvojio prvo mjesto na seniorskom prvenstvu BiH. Umjesto čestitke im je stigao račun od 3.500 hiljade maraka. Poslalo ga je preduzeće “Akvana” da bi naplatili korišćenje Gradskog olimpijskog bazena, prvi put od kada takmičenje postoji, čime su prekršili Pravilnik u kojem piše ko i kako može da koristi bazen.

"Upozoravao sam direktora JP Akvana da nikada do sada to nismo plaćali, da imamo prema Pravilnicima i Odlukama o javnom interesu pravo na korištenje bazena za održavanje prvenstava i kupa BiH i RS besplatno, naravno on to nije usvojio, nego je napisao taj račun", kaže Slobodan Grahovac, predsjednik Vaterpolo kluba "Banjaluka".

Direktor Akvane kaže da je samo uradio ono što mu je naredila banjalučka Gradska uprava. A tamo i za ovu grešku traže opravdanje. Mislili su da se radi o Vaterpolo savezu koji korišćenje gradskog olimpijskog bazena mora da plati, a ne o Vaterpolo klubu koji je toga oslobođen. Novac će vratiti, ali krivicu svaljuju i na druge.

"Pred samo održavanje prvenstva koje je bilo na Akvani Grad su zatrpali papirima, inspekcijskim nalazima, rješenjima sudova, ko je organizator, ko ima pravo, ko nema pravo da organizuje prvenstvo, u toj zbrci Odjeljenje je mislilo da je organizator Vaterpolo savez, koji to nije bio, nego je bio Vaterpolo klub Banjaluka", kazao je Dejan Travar, predstavnik Gradske uprave grada Banjaluka.

Ugovor su, kažu u Vaterpolo klubu, potpisali jer su ga dobili samo jedan dan pred održavanje prvenstva. Zahtjev su podnijeli čak deset dana ranije. Bez potpisa ne bi bilo ni takmičenja, objašnjava predsjednik kluba. Vaterpolo klub Banjaluka jedini je sportski klub koji ne naplaćuje članarinu. Za ovu godinu su od Grada dobili 12 hiljada maraka, što je manje nego prethodne. Zato bi im, kažu, trošak od 3 ipo hiljade napravio još veći problem.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.