Postaje praksa

Gradska uprava ponovo krši zakon: Postavili govornicu, pa nakon dva mjeseca napravili ugovor

  • 28.06.2021. 14:12

Gradska uprava ponovo sklapa ugovore za završene poslove, ovoga puta u pitanju je govornica postavljena na Trgu Krajine.

"Simbol slobode govora", kako su je nazvali postavljena je 24.04.2021. godine, dok je izvršilac ovog posla prihvaćen 18.06.2021. godine, skoro dva mjeseca nakon obavljenog posla.

U pitanju je ponovo direktni sporazum, za koji su ranije ekonomisti izjavljivali da otvara prostor za mnoge manipulacije.


Posao "Izrade idejnog projekta za postavljanje urbanog mobilijara i građanske govornice na dijelu Trga Krajine" povjeren je ponuđaču "ROUTING" d.o.o. Banjaluka jer su ponudili najnižu cijenu ponude u iznosu od 3.627,00 KM, a ujedno su bili i jedini ponuđač.

Ponovo je grubo prekršen Zakon o javnim nabavkama i prekršeni su podzakonski akti, smatra advokat Željko Bubuić.

"U Gradskoj upravi se dolaskom nove administracije javlja nova čudna praksa u pogledu sprovođenja postupka javnih nabavki, konkretno postupka putem direktnog sporazuma. U ranijim nabavkama kao i u konkretnom slučaju, jasno je da dolazi do grubog kršenja Zakona o javnim nabavkama u smislu da se procedura putem direktnog sporazuma sprovodi naknadno, odnosno izvođač se uvodi u izvođenje radova ili pružanje usluga prije provođena same procedure što je grubo kršenje Zakona o javnim nabavkama. Na snazi je uspostavljanje čudne i neodržive pravne prakse, svaki komentar je suvišan", rekao je Bubić za ATV.

Ranije smo pisali o plaćanju video produkcije proslave Dana Grada koju je banjalučka Gradska uprava platila 23 dana od obavljenog posla. Odluku o ovom poslu Stanivuković je potpisao 14. maja.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)