"Ovdje je 7/1"

Gradska uprava Banjaluka povlači sporni stiker?

  • 02.07.2019. 12:37

Gradska uprava Banjaluka će razmotriti zahtjev za uklanjanje promotivnog stikera iz ponuđenog paketa, odgovor je nadležnih na buru koja se podigla na društvenim mrežama oko Viber stikera na kojem je prikazano sedam žena uz poruku “Ovdje je 7/1”.

Ova poruka, inače, ilustruje urbanu legendu da u Banjaluci živi sedam puta više žena nego muškaraca.

Pisani odgovor iz kabineta gradonačelnika Igora Radojičića danas je stigao na adresu Fondacije Udružene žene, koje su i zatražile od Grada Banjaluka da hitno ukloni promotivnih materijal iz stiker Viber paketa, koji “na seksistički i uvredljiv način” predstavlja sugrađanke.

"Iako to nije bila namjera gradske administracije, naprotiv, jedan od objavljenih stikera je dao povoda za oprečne stavove u javnosti i bio uzrok sporenja između zainteresovanih pojedinaca, društvenih grupa i organizacija. Ne želeći ostavljati prostora dvojakim tumačenjima, Gradska uprava vas želi obavijestiti da će razmotriti upućeni zahtjev za uklanjanje predmetnog stikera iz ponuđenog paketa, uz molbu za razumijevanje složenog tehničkog procesa koji je bilo nužno ispoštovati prilikom objave, a jednako će biti obiman i prilikom odjave jednog od stikera. Radi se o globalnoj aplikaciji i složenoj mreži komunikacije preko posrednika što će zahtijevati vrijeme", navodi se u odgovoru, koji su “Udružene žene” objavile na svom Fejsbuk profilu.

Viber stikeri, njih 20, kako su ranije rekli iz Grada, predstavlja vid promocije Banjaluke, prateći izazove koje nameće razvoj moderne tehnologije.

(Srpskainfo)

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија