Zoran Talić

Grad vodi aktivnosti s ciljem zaštite gradske imovine

  • 19.09.2019. 14:46

Predsjednik banjalučke Skupštine grada Zoran Talić rekao je danas da je grad uzeo aktivnu ulogu po pitanju svih sporova koje vodi i da sve aktivnosti sprovodi isključivo s ciljem zaštite gradske imovine.

"U prethodnom periodu nije bilo te komunikacije između Pravobranilaštva Republike Srpske i Gradske uprave, pa je dolazilo do toga da pojedina lica u Pravobranilaštvu ne reaguju blagovremeno, u skladu sa zakonom, u smislu pravnih lijekova, što dovodi do toga da grad gubi takve sporove", rekao je Talić novinarima u Banjaluci.

Talić je rekao da je takav slučaj i sa Sokolskim domom, koji je pravosnažnom sudskom presudom vraćen gradu.

On je naveo da to nije samo pitanje Sokolskog doma, nego i objekta ranijeg Radničkog univerziteta, a danas Centra za obrazovanje odraslih.

"Na početku mandata gradonačelnika Banjaluke /Igora Radojičića/ dočekala je presuda koja je išla u korist firme `Naš dom`, a na štetu grada, koji već dvije i po godine pokušava da se uključi u pravni postupak između Radničkog univerziteta i firme `Naš dom`", rekao je Talić.

Talić je podsjetio da je u posljednjih nekoliko sedmica Gradska uprava uspjela da prekine taj postupak kako firmi "Naš dom" ne bi bio dodijeljen objekat i isplaćena određena finansijska nadoknada.

"Sud je, na zahtjev grada, obustavio taj postupak, te se Gradska uprava aktivno uključila u utvrđivanje prava vlasničke strukture", rekao je Talić.

On je ukazao da je objekat nekadašnjeg Radničkog univerziteta i te kako bitan za grad radi aktivnosti uspostavljanja ozbiljnog centra za obrazovanje odraslih, koji će pomoći privrednicima da dobiju potrebne kadrove.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je u utorak, 17. septembra, da je pravosnažnom sudskom presudom gradu vraćen Sokolski dom, koji će biti osposobljen za sportske sadržaje.

"Sokolski dom bi trebalo da pripadne kompleksu sportskog centra ili Sportske dvorane `Borik` u smislu upravljanja ili gazdovanja. Već imamo javnu ustanovu koja se time bavi", rekao je Radojičić.
 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)