Grad Banjaluka: GO SDS-a izmislio navodnu presudu od 40 miliona KM

  • 03.09.2020. 15:32

Gradska uprava Grada Banjaluka saopštila je danas da odbacuje, kao apsolutno netačne, tvrdnje o tome da, navodno, mora da isplati odštetu od 40 miliona KM "novim vlasnicima tzv. Stare autobuske stanice i zgrade Savremenog muzeja", kako to stoji u saopštenju Gradskog odbora SDS-a.

- S obzirom na to u spisima nijednog suda u Republici Srpskoj i BiH ne postoji nijedna takva presuda, jasno je se da se radi o najobičnijoj izmišljotini, kreiranoj sa isključivim ciljem diskreditacije gradonačelnika Igora Radojičića - ističe se u saopštenju.

Gradska uprava Banjaluka javno poziva SDS da javnosti stavi na uvid takvu presudu i tako dokaže svoje tvrdnje. Ako to ne učine, smatraćemo da su iznijeli brutalne laži koje će morati da dokazuju u odvojenom sudskom postupku.

- Ako im je zaista stalo do istine i činjenica, kreatori ovih brutalnih laži moraju dokazati sljedeće: Kad i koji sud je donio presudu (prvostepenu ili pravosnažnu, svejedno) kojom je Grad Banjaluka navodno obavezan da isplati odštetu od 40 miliona KM, kako navode, "novim vlasnicima Stare autobuske stanice i Savremenog muzeja?" - upitali su iz Gradske uprave.

U saopštenju se dodaje da Gradska uprava želi da skrene pažnju takvim, novopečenim "zaštitnicima novca poreskih obveznika", koji se bude samo u predvečerje izbora, da u Banjaluci ne postoji "zgrada savremenog muzeja", kako se to navodi u saopštenju SDS-a, baš kao što i ne postoji ta, izmišljena "presuda".

(RTRS

Тагови: