MSD Banjaluka: Iza okupljanja građana stoji politika, gradonačelnik i njemu bliski ljudi

  • 31.03.2021. 09:30

Gradski odbor Mladih socijaldemokrata Banjaluka izdao je saopštenje u kojem se ističe da iza najava za okupljanje građana ispred Gradske uprave stoji politika, gradonačelnik i njemu bliski ljudi.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Nema dileme da iza najava za okupljanje građana ispred Gradske uprave stoji politika, gradonačelnik i njemu bliski ljudi. I sve to zbog čega? Zbog amandmana na nacrt budžeta kojima je cilj da se podrže zdravstveni radnici, porodilje, borci, penzioneri, ugostitelji...

U prethodnom mandatu, politika SNSD-a u Banjaluci je bila usmjerena na velike infrastrukturne projekte čijom su se realizacijom ostvarile vidljive promjene u Gradu. Međutim, pojava virusa korona u 2020. godini je izazvala neizvjesnost i nesigurno sutra u cijelom svijetu.

Ukoliko pogledamo prethodnu, ali i tekuću godinu, ne može, a da nam ne bude jasno da Grad mora da ima druge prioritete, među kojima su najvažniji čovjek pojedinac, njegovo zdravlje i njegova egzistencija. U danima kada imamo na desetine mrtvih i na stotine bolesnih, pažnju treba usmjeriti na čovjeka, njegovo zdravlje i opstanak.

Apsurdna je i pomisao da neko na plemenite ideje pomoći našim penzionerima koji u ovim uslovima imaju povećane troškove života, velike izdatke za lijekove, namirnice i druge životne potrepštine, našim ugostiteljima čija egzistencija je ugrožena zbog smanjenog obima posla, zbog čega se hiljade ugostiteljskih radnika dovodi u situaciju da ne mogu da prehrane svoje porodice, i konačno, našim herojima, medicinskim radnicima, koji su na prvoj liniji odbrane od najvećeg zla koje je snašlo čovječanstvo u 21. vijeku, odgovara tako što želi da izvodi ljude na ulicu da protestuju protiv svih onih koji svoje živote izlažu opasnosti svakodnevno spašavajući živote svih stanovnika Banjaluke i Republike Srpske. Građani, pri tom, samim okupljanjem dovode u opasnost i sopstveni život i živote svojih sugrađana.

SNSD je uvijek, a naročito sad, uz svoj narod, donosio je i donosiće samo odluke od interesa za svoj narod, u korist i za dobrobit svog naroda", stoji u saopštenju GO MDS Banjaluka.

 

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина