Promocija javnog prevoza i biciklizma

Evropska sedmica mobilnosti u Banjaluci

  • 18.09.2018. 19:35

Da je bicikl uglavnom bolja opcija od automobila, dokazali su osnovci na banjalučkom Trgu Krajine, ali uz pravila. Danas su ih i naučili, uz semafore i improvizovane trake.

Obuka mališana samo je jedna od mnogobrojnh aktivnosti kojima se i u Banjaluci obilježava Evropska sedmica mobilnosti. Promocijom javnog prevoza i biciklizma, organizatori ukazuju na sve veći problem  gužvi, zagadjenja, ali i saobraćajnih nezgoda.

I direktor agencije za bezbjednost saobraćaja prošetao do Trga Krajine.

"Da po uzoru na Evropske gradove imamo gradove po mjeri građana, a ne gradove po mjeri automobila. Da smanjimo putnička vozila a da više koristimo alternativne vidove prevoza", kaže Milija Radović.

"Jeste da tu treba i svaka lokalna zajednica i svaka država treba da uloži dodatne napore da gradski saobraćaj poboljšaju, da izaberemo takav gradski saobraćaj koji manje zagađuje a s ciljem da zaštititmo i planetu", kaže Ranko Babić, generalni sekretar AMS RS.

Banjaluka je dala svoj doprinos, poručuju gradske vlasti. Svjesni da najveći grad Srpske nema dovoljno biciklističkih staza, danas obećavaju nove. 

Doprinijeli su kažu, i različitim aktivnostima ove sedmice. Završavaju u petak, kada će, tradicionalno obilježiti dan bez automobila. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.