Nasilno presječen glavni kabal

Elta- Kabel se izvinjava korisnicima: "Incident van naše kontrole"

11:57, 12.07.2018.
Thumbnail
"U srijedu, 11.07.2018. godine, u 19:45 časova, izvršeno je nasilno presjecanje glavnog kabla koji kablovskom
televizijom napaja najveći dio korisničke mreže Elta-Kabela u Banjaluci, zbog čega je najveći dio korisnika u
Banjaluci ostao bez kablovske televizije i interneta", saopšteno je iz ove kompanije.

Thumbnail

Kako je navedeno u Elta-Kabelu, sve raspoložive ekipe momentalno su izašle na intervenciju i kvar je saniran, pa su korisnici dobili KATV i internet signal u periodu između 22:00 i 24:00 časa (kako su vlakna varena, tako su pojedini dijelovi grada dobijali sliku).

Thumbnail

„Korisnicima se izvinjavamo zbog ovog nemilog incidenta koji je van naše kontrole, imajući u vidu da po prirodi stvari, javne infrastrukture nije moguće zaštiti od ovakvih i sličnih događaja, jer se kilometrima prostiru pod javnim površinama. Od dobojskih poplava 2014. Elta-Kabel do danas nikada nije imao ovoliku havariju, koja je prouzrokovala ogroman broj poziva na sve naše dostupne brojeve i zablokirala sve telefonske linije i pored angažovanog dodatnog ljudstva. Nažalost, ovaj incident se desio u veoma nezgodnom momentu, kada je najveći dio građana bio pred TV ekranima, pa razumijemo u kolikoj mjeri su korisnici negativno pogođeni ovom situacijom, koja je van naše kontrole, te ih zbog toga molimo za razumijevanje“, navedeno je u Elta-Kabelu.

Thumbnail

Takođe, kako je potvrđeno, na terenu je izvršen policijski uviđaj, pa će više informacija o razlozima ovog prekida biti na raspolaganju u narednim danima.

Thumbnail