Poslovna zona "Ramići"

"Elas metalekspert" kupio parcelu za 200 hiljada KM

  • 18.07.2018. 15:49

Gradska uprava Banjaluka prodala je na današnjoj licitaciji još jednu parcelu u Poslovnoj zoni "Ramići" u okviru koje je najbolju ponudu za 6.805 metara kvadratnih dostavila domaća kompanija "Elas metalekspert" koja će platiti 201 hiljadu KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ova izvozno orijentisana firma sa višegodišnjim iskustvom u metalskom sektoru u Ramićima namjerava da otvori novi proizvodni pogon. 

Do sada, Grad je od prodaje zemljišta i objekata u Ramićima ostvario prihod od 4,8 miliona KM, navode iz Gradske uprave. 

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj Radenko Laketić rekao je da je do danas u Ramićima prodato 17 parcela, kao i šest "zatečenih" objekata koji potiču od nekadašnje Fabrike hladno valjanih traka. 

"Kada je riječ o objektima, trenutno nam je u ponudi preostala velika hala nekadašnjeg HVT-a, kao i tri parcele koje će u naredenom periodu biti ponuđene investitorima", rekao je Laketić. 

Prema njegovim riječima, Grad ulaže maksimalne napore da bi u Poslovnu zonu privukao proizvodno orijentisana preduzeća, nudeći brojne povoljnosti koje su im na raspolaganju u Ramićima. 

U okviru tih nastojanja, do sada je u razvoj infrastrukture u Ramićima uloženo više od tri miliona KM, uključujući 500.000 KM donatorskih sredstava Američke agencije za razvoj, podsjetio je Laketić. 

"Riječ je o saobraćajnici širine sedam metara sa trotoarom i uličnom rasvjetom, a ispod saobraćajnice je postavljena kompletna vodovodna, elektro i telekomunikaciona kanalizaciona mreža, te mreža fekalne i oborinske kanalizacije", rekao je Laketić. 

On je naveo da je grad, uporedo s tim, odlučan u namjeri da što ranije otvori još jednu poslovnu zonu, i to u naselju Lazarevo, na dijelu parcele nekadašnjeg "Jelšingrada". 

"Uvjereni smo da će i ova, odlično pozicionirana nova poslovna zona, privući brojne investitore, a na nama je da im stvorimo adekvatne uslove za rad. Sa tim ciljem, radimo na izmjeni regulacionog plana i izradi neophodne tehničke dokumentacije za ovo područje, što je jedan od osnovnih preduslova za otvaranje novih pogona na ovoj lokaciji. Nakon toga, odnosno iduće godine, krenućemo u infrastrukturno opremanje nove poslovne zone", rekao je Laketić. 

Prema podacima Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj, u banjalučkoj poslovnoj zoni "Ramići" trenutno djeluje 16 preduzeća. 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.