Eko toplane pomažu Domu penzionera Banjaluka

  • 14.05.2020. 18:41

Eko toplane Banjaluka u okviru svog društveno odgovornog djelovanja donirale su novčana sredstva za nabavku sredstava za dezinfekciju, higijenu i zaštitnu opremu Javnoj ustanovi Domu penzionera Banjaluka. Na ovakav potez u ovoj firmi odlučili su se zbog uticaja pandemije virusa korona na rad ove ustanove.  

"Imajući u vidu situaciju u kojoj se trenutno nalazi Dom penzionera zbog uticaja epidemije korona virusa, kao i  činjenicu da je visok rizik od obolijevanja osoba starije životne dobi, Eko toplane su odlučile da pomognu ovoj ustanovi, kako bismo im makar dijelom olakšali tešku situaciju u kojoj se nalaze", poručuju iz Eko toplane.

U Domu penzionera, zahvaljuju na donaciji od 5.000 maraka, koju će iskoristiti za nabavku sredstava za dezinfekciju. Zbog pandemije korona virusa, kažu da tri mjeseca, nisu primali nove korisnike, što im otežava rad, posebno pogoršava finansijsku sitauciju jer su samofinansirajuća ustanova.Ipak, prioritet u ovom periodu im je bio da korisnike i zaposlene sačuvaju od korona virusa. 

"Svaki dan skoro 8.000 kvadrata dva puta prskamo hlornim preparatima, svaki dan, pored redovnog čišćenja. Da  dva puta sedmično  107 soba dezinfekciju vršimo. Zaista su velike količine i naše potrebe. Ja ovom prilikom pozivma i drug edruštveno dogvorne kompanije da ukoliko su u svojoj mogućnosti, nađu načina da nam pomognu  da donirjau određena sredstva. Naravno da ćemo svakom pojasniti i priložiti  za šta smo upotrijebili. jer želimo da očuvamo i dalje integritet ove ustanove, da zadržimo nivo higijene, dezinfekcije  i sve mjere provodimo", kaže Gordana Lihović, direktor Doma penzionera Banjaluka. 

Dom penzionera ima kapacitet za 176 korisnika, a trenutno ih je 155. Za sada, kažu da ne razmišljaju o povećanju cijena svojih usluga, ali se nadaju pomoći društveno odgvornih kompanija da prebrode ovaj težak period.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.