Eko toplane: Počeo godišnji remont postrojenja i sanacija mreže

  • 26.05.2020. 09:36

Preduzeće Eko toplane iz Banjaluke započelo je nakon završetka sezone grijanja redovan remont proizvodnih postrojenja, sanaciju dijela distributivne mreže i nabavku energenta.

Iz ovog preduzeća je saopšteno da je zbog vanredne situacije izazvane epidemijom virusa korona sezona grijanja 2019/2020. godine produžena do 25. aprila, a proizvodna postrojenja bila u stanju pogonske spremnosti do 15. maja.

Zbog toga su ovogodišnji remont i sanacija prolongirani u odnosu na prethodne godine i umjesto 1. maja započeli 15. maja.

- S ciljem obezbjeđivanja pouzdanosti isporuke toplotne energije korisnicima Eko toplana do početka naredne sezone grijanja biće popravljeni dijelovi vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima određenim na osnovu analize trenutnog stanja na distributivnoj mreži. Pojedine trase biće sanirane, dok će pojedini dijelovi mreže biti u potpunosti zamijenjeni - navedeno je u saopštenju.

Planirana je sanacija i zamjena dijelova vrelovoda i toplovoda na Bulevaru cara Dušana, Bulevaru vojvode Živojina Mišića i u ulicama Save Mrkalja, Marije Bursać, Braće Podgornika, Arsenija Čarnojevića, Solunskoj, Dragiše Vasića, Gundulićevoj i Branka Radičevića.

- Aktivnosti između dvije sezone grijanja podrazumijevaju i građevinsku i mašinsku sanaciju vrelovodnih šahtova, kao i remont toplotnih podstanica. Kada je riječ o nabavci energenta, Eko toplane u skladu sa unaprijed utvrđenim planom sopstvenim sredstvima nabavljaju drvni sortiment za novu sezonu i do sada je obezbijeđeno više od 25 odsto potrebnog energenta - naveli su iz Eko toplana.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник