Banjaluka

Dugo očekivani izvještaj o piralenu na današnjem zasjedanju Skupštine grada

08:28, 12.09.2019.
Izvor: ATV
Skupština grada Banje Luke na današnjoj 35. sjednici  razmatra informaciju o zagađenju na prostoru „Incela“, sa pripremljenim mjerama za sanaciju tog područja. 

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, napomenuo je da se na tački dnevnog reda o piralenu između ostalog nalaze i informacije o istražnim radnjama po tom pitanju, mjerenju kontaminiranog zemljišta i pripremi zbrinjavanja zemljišta. 

Rasprava će biti itekako zanimljiva jer Banjalučki odbornici ulaze spremni u raspravu. Prve preliminarne informacije o stanju u Incelu odbornicima su dostavljene još krajem maja koje je zatražio predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talića od nadležnih odjeljenja.    

„Čitavoj situaciji pristupili smo sistematski. Na skupštinskom Кolegijum koji je održan 30.maja odbornici pozicije i opozicije usvojili su jednoglasno zaključak, koji sam inicirao zajedno sa gradonačelnikom, da se po okončanju ispitivanja i analize na prostoru „Incela“, dostavi kompletna informacija Skupštini grada na razmatranje sa jasnim mjerama šta će se dalje preduzimati. Veoma je bitno da se odbornici i građani Banje Luke redovno i detaljno upoznaju sa stanjem u poslovnoj zoni „Incel“", rekao je Talić.