„Građanska patrola“

Dojave za divlje deponije i pokvarenu rasvjetu

  • 23.10.2018. 12:13

Putem aplikacije „Građanska patrola“, sugrađani su tokom protekle sedmice u najvećoj mjeri prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti, nepropisno odložen otpad, te probleme u vezi sa postavljanjem kontejnera.

Pepropisno odlaganje otpada prijavljeno je u blizini parka za pse, zatim u ulicama Maksima Gorkog, Ive Andrića, Pilanskoj i Užičkoj, te u Šargovcu. Po obavještenju građana, „Čistoći“ je naloženo da ukloni otpad sa navedenih lokacija.

Građani su, takođe, prijavili i nedostatak kanti za otpatke u blizini autobuskog stajališta u Bulevaru Milutina Milankovića. Kako navode iz Odjeljenja za komunalne poslove, prilikom sljedeće nabavke, kante za otpatke će biti postavljene i na ovoj lokaciji. Takođe, građani su žalili da su pojedini kontejneri za otpad postavljeni na neadekvatnim lokacijama. Iz Odjeljenja za komunalne poslove, pak, odgovaraju da se, u dogovoru sa „Čistoćom“ kontejnere pokušavaju locirati na najpogodnije pozicije.

I ovog puta prijavljeni su kvarovi na javnoj rasvjeti i to na Gradskom mostu, zatim kod pješačkog prelaza na Zapadnom tranzitu između Paprikovca i Nove varoši, te u ulicama Veljka Mlađenovića, Lorkinoj i Milana Vasića. Nadležno odjeljenje je izdalo naloge za popravku kvarova na svim prijavljenim lokacijama.