Vrtić "Kolibri"

Dogradnja vrtića u Lazarevu: Uskoro mjesto za još 170 mališana

18:34, 28.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
170 mališana uskoro će dobiti svoje mjesto u dograđenom dijelu vrtića “Kolibri” u Lazarevu. Prva faza radova, koja će trajati do kraja godine, podrazumijeva rušenje montažnog dijela objekta koji se nalazi u sklopu vrtića i izgradnju novog, dok je druga faza planirana iduće godine.

Cilj je smanjiti listu zahtjeva, koja je itekako duga, poručuje prvi čovjek Banja Luke Igor Radojičić.

"U toku ove godine planirano je da se završi potkrov i nešto unutrašnjih radova, ukupna vrijednost je oko 550 hiljada maraka. Finansira se iz budžeta grada Banje Luke. Izvođač izabran na tenderu je 'Univerzal', a iduće godine je planiran završetak radova, opremanje i to je još zahtjevnija faza zato što je potrebno upotpunosti opremiti vrtić, te je procijenjena vrijednost druge faze do milion maraka", ocijenio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U novoizgrađenom dijelu vrtića “Kolibri” će biti devet vaspitno-obrazovnih grupa. Novi objekti su nam potrebni, jer mi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci imamo više od 300 zahtjeva, kaže direktor tog Centra Jelena Kurtinović. 

"Otvaranjem ovog dijela objekta gdje bi bilo smješteno devet vaspitno-obrazovnih grupa i taj dio bi negdje otprilike trebao da primi oko 170 novoupisane djece. To bi bila zaista velika pomoć za ovo naselje, roditelje iz ovog naselja i za sveukupno obuhvat djece koji bi se time povećao", rekla je Jelena Kurtinović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka broji 24 vrtića u kojima je smješteno oko 2300 djece. Do ljeta iduće godine će se izgraditi novi, ali i neki od postojećih vrtića će se dograditi, čime će se dobiti novih 400 mjesta.