Igor Radojičić

Dogovorena izgradnja sportske dvorane u OŠ "Branko Radičević"

15:23, 03.12.2019.
Izvor: ATV
Starčevica će dogodine dobiti svoju prvu sportsku dvoranu, koja će biti izgrađena uz Osnovnu školu "Branko Radičević", izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom današnjeg obilaska najveće škole u Republici Srpskoj, koja je nedavno nadograđena sa osam novih učinioca, Radojičić je istkao da će, uporedo sa ovim projektom, pokrenuti i izgradnja nove škole u naselju Ada, koje je, pravno – formalno, djelovati kao područno odjeljenje OŠ "Branko Radičević".

Za izgradnju dvorane na Starčevici iz gradskog budžeta biće izdvojeno 800.000 KM.

"Očekujemo da uskoro raspišemo javnu nabavku za izvođača radova, a radovi bi trebalo da traju 360 dana. Prijedlog je da dvorana bude javnog karaktera, odnosno da dvoranu primarno koristi škola, ali i da, u slobodnim terminima, bude na raspolaganju sportistima i sportskim klubovima", rekao je Radojičić, poslije današnjeg sastanka sa ministrkom prosvjete i kulture Natalijom Trivić i v.d. direktora škole Natašom Zrnić.

On je dodao da je već izdat nalog za projektovanje područne škole u Adi, pošto je to naselje koje veoma brzo raste i gradi se veliki broj objekata.

"U skladu s tim, očekujemo da će biti i dosta mladih bračnih parova sa malom djecom. Slijedi nam posao oko procjene potencijalnog upisnog područja i eventualnog broja đaka. Ukoliko sve okolnosti budu povoljne, očekujemo da bismo temelje za novu školu u Adi mogli da postavimo u narednoj školskoj godini", naveo je Radojičić.

Ministar Natalija Trivić, naglasila je da ovo ministarstvo u narednoj godini planira niz investicija u izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju škola i školskih sportskih dvorana.

"OŠ "Branko Radičević" je najveća osnovna škola u gradu Banjaluka i u Republici Srpskoj, a još uvijek nema adekvatnu fiskulturnu salu koja bi zadovoljila potrebe učenika nižih razreda. Izgradnjom sportske dvorane, u ovoj školi ćemo praktično zaokružiti jednu cjelinu koja će obuhvatiti i novoizgrađene učionice kao i stariji dio škole", rekla je Natalija Trivić.

Direktorka škole Nataša Zrnić, izjavila je da će izgradnjom nove sprotske dvorane biti riješen dugogodišnji problem ove škole u realizaciji časova fizičkog vaspitanja.

"Svi učenici škole bi imali pristup fiskulturnoj sali i nastava bi mogla da se sprovede u punom kapacitetu. Istovremeno, izgradnjom područnog dojeljenja u Adi kao petorazredne škole, umnogome bi se rasteretila nastava u centralnoj školi, a odjeljenja bi imala optimalan broj učenika", zaključila je Zrnić.