Gradska uprava

Dogodine nove stanice „Bl bajka“

  • 20.09.2019. 14:55

Banja Luka će dogodine dobiti nove stanice "Bl bajka", u nastojanju da svako veće naselje bude pokriveno terminalom za iznajmljivanje javnih bicikala, izjavio je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Nakon današnjeg uručenja 10 besplatnih kartica za korištenje "Bl bajka", Davidović je istakao da će, pored pet postojećih, biti proširen sa novim stanicama.

"Plan je da svako veće naselje dobije svoj terminal. Tako i za narednu godinu, planiramo da otvorimo jedan ili dva nova terminala. U opciji su lokacije u Rosuljama, Kočićevom vijencu, Boriku i Lazarevu", naveo je Davidović.

Prema posljednjim podacima, ovaj, sve popularaniji sistem koristi 1.200 Banjalučana. Povodom Evropske sedmice mobilnosti, danas su uručene besplatne kartice za 10 naših sugrađana, koji su izvučeni na prigodnoj nagradnoj igri, organizovanoj na gradskoj fejsbuk stranici.

Ovaj sistem za iznajmljivanje javnih bicikala, koji je pušten u funkciju prošle godine, nedavno je proširen novim terminalom i dodatnim biciklima na lokaciji u Obilićevu, na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske.

Sada su stanice "BL-bajka" dostupne u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra "Nikola Tesla", u Parku "Mladen Stojanović" i uz Istočni tranzit - na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske.

Тагови: