Dodik, Cvijanović i Radojičić sa šampionima iz Srbije

  • 27.10.2020. 19:14

Dodik, Cvijanović i Radojičić nisu stali na crtu reprezentativcima Srbije u basketu "tri na tri". "Divovima" iz Novog Sada i svjetskim šampionima čestitali su na sportskim uspjesima i poželjeli da u istom maniru nastave dalje, ali i da češće svrate u Republiku Srpsku. Dodik je od reprezentativaca dobio dres Srbije, a na terenu je pokazao svoje košarkaško umijeće jer se dugo bavio tim sportom.

"Zna se da je ovo postalo olimpijski sport. I oni se pripremaju za Olimpijadu i na toj turneji priprema došli su ovdje u Banja Luku da jednostavno promovišu basket i to je nešto što bi trebalo da se uvede kao redovno takmičenje u različitim ligama. Mislim da se radi o momcima koji su posvećeni", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. 

"U suštini ovo je promocija sport a i promocija našeg zajedništva i dobre saradnje između RS i Srbije. Još jednom zahvalnost ovim sjajnim momcima koji su pokazali i vedar duh i svoju odgovornsot moram da kažem", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Na novoizgrađenom sportsko-rekreativnom kompleksu u banjalučkom naselju Sime Matavulja, snage na terenu su sa šampionima iz Srbije odmjerili mladi košarkaši i košarkašice "Borca" i "Mladog Krajišnika". 

"Veoma nam  je drago što smo ovdje i poziv iz RS iz Banja Luke je jako, jako smo lepo prihvaćeni ovdje. Vidimo i ljude, juče smo šetali malo svi nas prepoznaju, uglavnom, tako da kao da smo kod kuće", kaže Tomislav Ivošev, basket tim Novi Sad.

"Gostovanje naših prijatelja iz Srbije je sjajna prilika za promociju košarke u Banjaluci koja je u proteklim godinama bilježi napredak jer imamo Borac koji je ponovo vratio u Premijer ligu i sada ide u ABA 2. U ženskoj košarci imamo tri premijerligaša, vjerovatno uskoro i četiri premijerligaša i gorlice koje igraju u ABA ligi", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

Reprezentacija Srbije u basketu "tri na tri" je četvorostruki svjetski i dvostruki evropski šampion. Kao jedna od tri najbolje ekipe na FIBA rang-listi direktno se kvalifikovala na Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da budu održane naredne godine.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.