Radovi u punom jeku

Do kraja avgusta novi put u Česmi

  • 20.07.2018. 12:01

Gradnja centralne saobraćajnice u naselju Česma, u Ulici Petra Velikog, trebalo bi da bude okonačna do kraja avgusta, nakon što su posljednjih dana intenzivirani radovi, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim podacima, radovi su ušli u završnu fazu, a trenutno se radi na postavljanju ivičnjaka, ugradnji tampona, te postavljanju niskonaponske kanalizacije i javne rasvjete.

Već su završeni radovi na izgradnji oborinske kanalizacije, širokom otkopu i izradi nasipa. Svi korisnici vodovoda su prepriključeni na novi vodovod, tako da u odjeljenju očekuju da će se radovi ubrzati i završiti na vrijeme.

"S obzirom na činjenicu da se gradi saobraćajnica u punom profilu i da se gradi u naselju koje je gusto naseljeno, bilo je velikih teškoća da se izvedu radovi na oborinskoj kanalizaciji, a da se saobraćaj istovremeno bezbjedno i neometano odvija. Osim saobraćaja, izvođača je usporavalo i mnoštvo podzemnih instalacija (vodovod i telekomunikacije) koje je bilo potrebno izmjestiti i prepriključiti postojeće korisnike", ističu u Odjeljenju.

Dužina nove saobraćajnice iznosi  nešto više od 820 metara. Pored kolovoza, izgradiće se i obostrani trotoar, oborinska i niskonaponska kanalizacija, javna rasvjeta, kao i nova autobuska stajališta. Vrijednost investicije je 750.000 KM a radove izvodi preduzeće „Kozaraputevi“.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)