Direktor UKC-a

Đajić: Krenuli su sa napadima na mene, ja se samo borim za građane

  • 15.03.2021. 16:26

Draško Stanivuković zajedno sa svojim saradnicima počeo je sa napadima na direktora UKC-a zbog toga što je skrenu pažnju na probleme sa pandemijom sa kojom se Banjaluka susreće.

"Krenuli su sa napadima na mene samo zbog toga što želim da građane Banjaluke i Republike Srpske liječim na najbolji mogući način. Šta reći, ono što je najbitnije, mi nismo tražili sredstva od grada Banjaluka za povećanje plata zdravstvenih radnika, već nismo znali u kojem pravcu će ići ova pandemija i da se rezervišu sredstva ako budemo morali liječiti pacijente po halama, fiskulturnim salama, drugim objektima i unaprijeđenje našeg grada odnosno sredstava za kupovinu nekih parata i skupih lijekova", rekao je Đajić.

Pandemija je najviše pogodila Banjaluku koja svakim danom prednjači sa brojem zaraženih i brojem umrlih, a gradonačelnik i predsjednik Kriznog štaba danas nije znao koliko ima zaražnih i umrlih.

Da Stanivuković ne zna šta radi, govori i činjenica da traži od direktora UKC-a Vlade Đajića da se odrekne izgradnje garažnog kompleksa, koji za Stanivukovićevo neznanje ne finansira UKC, nego Vlada Republike Srpske.

"Imaju elementarno nepoznavanje osnovnih činjenica što se tiče izgradnje garažnog kompleksa zato što se to gradi sredstvima Vlade, kao što se planira graditi i medicinskih fakultet i medicinska škola. Danas kada bi zaustavili gradnju tog garažnog kompleksa, ne bismo mogli upotrijebiti ta sredstva za dnevno poslovanje UKC-a, jer su ona za posebnu namjenu i nisu sredstva Kliničkog centra, nego Vlade Republike Srpske", poručio je Đajić.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник