OŠ "Branislav Nušić"

Đaci učili kako reagovati u slučaju nepogoda

  • 24.02.2020. 16:02

Banjalučki vatrogasci izveli su danas u Osnovnoj školi "Branislav Nušić" u Srpskim toplicama pokaznu vježbu o reagovanju u slučajevima elementarnih nepogoda, u okviru plana koji će obuhvatiti sve osnovne i srednje škole.

U okviru ovih vježbi provjeriće se spremnost, obučenost i efikasnost reagovanja uprave škola i nastavnog osoblja u slučaju opasnosti. Fokus vježbi će biti usmjeren na postupanje po planovima zaštite i spasavanja koji su izrađeni i usvojeni u svim školama sa akcentom na evakuaciju đaka i nastavnika iz ugroženog objekta.

"Osim uspješno izvedene vježbe, na kojoj ovim putem čestitamo upravi škole, želimo da istaknemo da je ovo početak dvogodišnje aktivnosti koju će sprovoditi Odsjek za poslove civilne zaštite i PTVJ u saradnji sa upravama svih škola na području Banje Luke", kazali su iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice poslije današnje vježbe.

Metodsko–pokazne vježbe biće izvedene na osnovu zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije s ciljem da se kontinuirano podiže svijest kako učenika tako i nastavnog osoblja o mogućim rizicima i zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.