Demanti PDP-a

  • 25.09.2020. 18:09

Partija demokratskog progresa uputila je danas demanti na teskt objavljen na našem portalu pod nazivom "Aktivista PDP-a ošamario staricu tokom predizbornog skupa u Obilićevu".

Demanti prenosimo u cijelosti:

U tekstu pod naslovom "Prva SDS traži izvinjenje od Stanivukovića" iznesen je niz neistina i optužbi na račun narodnih poslanika iz Kluba PDP-a Јelene Trivić i Draška Stanivukovića.

Naime, jedina istina je da je Stanivuković došao, kako su mu kasnije rekli mještani naselja gdje se održao pomenuti skup, 15 minuta nakon incidenta, gdje je prethodno, jedna žena, ljude koji su došli na pomenuti skup polijevala vodom i rastjerivala, nakon čega ju je jedan od prisutnih mještana udaljio.

Ovim putem želimo da demantujemo vaše navode da je Јelena Trivić prisustvovala pomenutom događaju, kao niti jednom događaju koji se u proteklim danima održavao u naselju Obilićevo i pozivamo vas da, ukoliko imate bilo kakav dokaz koji potvrđuje suprotno, da ga objavite. Podsjećamo vas da iznošenjem neprovjerenih i neutemeljenih informacija kršite osnovne principe novinarstva koji se zasnivaju na istinitosti i relevantnosti objavljenih informacija.

Politika kako PDP-a, tako i Draška Stanivukovića i Јelene Trivić, je miroljubiva, a oni kao pojedinci nisu odgovorni za ponašanje i pravljenje incidenata od strane bilo koga. Ovim putem pozivamo nadležne institucije, da utvrde da li je stvarno došlo do incidenta, a ne da se niz neistina iznesenih od strane stranke Prva SDS iznose u javnost bez da se provjere činjenice o samom događaju.

Politika koju provodi aktuelna vlast kako na republičkom nivou, tako i na nivou Grada, koja je napravila duboke podjele među ljudima, je najzaslužnija što uopšte dolazi do ovakvih situacija na političkim skupovima. Tražimo da, poštujući Deklaraciju o principima postupanja novinara kojom se utvrđuje standard profesionalnog postupanja, u kojoj stoji da je prva i najvažnija obaveza novinara da vijesti i informacije budu istinite, ovaj demanti objavite u cijelosti.