Gošće emisije "5 do 7"

Davidović i Dragojević za ATV: Banjaluka na Petrovdan u znaku beba

  • 11.07.2018. 17:54

Održavanje tradicionalne Konferencije beba ove godine u Banjaluci pada na Petrovdan, a prema riječima koordinatora i organizatora ove manifestacije, početak okupljanja u 10 časova u Parku "Petar Kočić" je idealno vrijeme za sve bebe koje će biti u centru pažnje.

Ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Jasmina Davidović podsjeća da je Konferencija beba manifestacija koja postoji od 2006. godine, kada je formirano i ministarstvo na čijem je trenutno čelu.

"Ovo je izuzetno vrijedna manifestacija, jer njome pokazujemo brigu o djeci, brigu o porodici i našu podršku mladima koji žele da formiraju svoje porodice. Meni je izuzetno drago što se ove godine uključio rekordan broj opština i gradova Srpske, naime 37 lokalnih zajednica organizuje ove godine Konferenciju beba", ističe Davidovićeva.

Prema njenim riječima, Konferencija beba je, ujedno, i poruka institucijama i pojedincima da treba razmišljati o tome da nas bude više, odnosno o natalitetu. 

"Nije to samo zbog toga što je natalitet u padu u RS i cijelom regionu, već zato što je porodica mjesto gdje se osjećamo sigurno. Dijete koje ima brata ili sestru ima prijatelja kroz cijeli život. Ima na koga da se osloni. Porodica sa više djece je daleko veselija i zdravija. Kao ginekolog mogu reći da su i žene koje rode dvoje-troje djece zdravije", poručuje Jasmina Davidović.

Koordinator u Gradskoj upravi Ljubinka Dragojević ističe da će Banjaluka na Petrovdan imati prave finaliste u Parku "Petar Kočić", a pobijediće najmlađa beba, najstarija beba i beba sa najviše braće i sestara.

"Konferenciju beba organizujemo uglavnom krajem juna, uz Vidovdan ili malo kasnije, ovaj put p Petrovdanu. Uveli smo i jednu novinu, a to je da za razliku od svih drugih lokalnih zajednica, imamo i darivanje prve vidovdanske banjalučke bebe, koju unazad pet godina daruje "Tržnica" Banjaluka. "Tržnica" uoči svake Konferencije beba" pozove svoje vidovdanske bebe i na samoj manifestaciji im uruči poklone", kaže Dragojevićeva.

Ona dodaje da će program biti sadržajan i bogat. Prema njenim riječima, na banjalučkoj konferenciji beba učestvovaće vrtić "Maslačak" i vrtić "Sreća", jedna škola manekena i manekenki iz laktaša, animatori za djecu Nidžo Radoznalac, poznatiji kao Nidžo Cvrčak, mađioničar Zoro, klovnovi Žuži i Buži i mnogi drugi.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић