Banjaluka

"Dan državnosti BiH" obilježavaju i u Banjaluci, Stanivuković ćuti

  • Извор: Агенције
  • 25.11.2021. 15:44

Prvi put od 1995. godine u Banjaluci će biti održana Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH. U trenutku kada Republika Srpska prolazi kroz jedan od najtežih napada na srpski nacionalni identitet, jezik i vjeru u srcu Srpske održaće se Dan državnosti BiH, a gradonačelnik najvećeg grada Srpske o svemu tome ćuti.

Stanivuković ćuti na najavljenu Svečanu akademiju, dok se rukovodstvo Republike Srpske bori za zaštitu državnih interesa i očuvanja identiteta srpskog naroda.

Organizator akademije je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović. 

Ovaj potez Sarajeva ne bi bio nimalo šokantan da se prethodno za ovakav vid političkih provokacija nije napravilo pogodno tlo od strane novog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Dok je Stanivuković radi jeftinih političkih poena "druge strane" pružao ruku političkom Sarajevu, za to vrijeme njegova velika prijateljica Benjamina Karić svaki dan je ulazila na posao u sarajevsku vijećnicu na kojoj i dan danas stoji natpis na kojem se srpski narod naziva zločincima.

Takođe, prije nekoliko dana smo svjedočili sramnom otkrivanju spomenika na Kazanaima gdje čak ni imena srpskih žrtava nisu bila napisana ćirilicom, niti imaju bilo kakvo vjersko obilježje.

Da li će sarajevski političari, koji se slobodno šetaju Banjalukom konačno dozvoliti porodicama žrtava Dobrovoljačke ulice da postave spomen-ploču i prisluže svijeće na mjestu stradanja njihovih najmilijih? Da li je bilo priče o tome šta će oni uraditi kako bi se Srpskoj pravoslavnoj crkvi vratila imovina u centru Sarajeva, i o tome da se promijeni naziv Ulice Zelenih beretki u kojoj se nalazi sjedište Mitropolije dabrobosanske, kao i imena brojnih drugih ulica u Sarajevu čiji nazivi vrijeđaju srpski narod?

Danas, 29 godina nakon rata svjedočimo poraznoj činjenici u kojoj Banjaluka kao jedan od najgostoprimljivijih gradova Srpske obilježava Dan državnosti BiH, a predstavnici Grada svoju sasglasnost su dali onog trenutka kada su iz Gradske uprave prilikom dolaska Karićeve maknuli zastavu Republike Srpske.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!